duminică, 3 ianuarie 2010

Povesti: Doi feti cu stea in frunte

Era odata  un imparat care stapanea o lume intreaga si in aceasta lume mare era un pacurar si o pacurarita.Cei doi aveau trei fete dintre care cea mai mica era cea mai frumoasa. Cele trei fete se numeau: Ana ,Stana si Laptita.
    Intr-o zi de vara cand soarele rasarise cele trei fete se dusesera la cules de capsuni. Ele deodata auzira niste tropaieli.Era tocmai feciorul imparatului care venea cu prietenii sai sa se duca la vanatoare.
    Ana ii zise surorii sale mijlocii ca daca ar lua-o pe ea i-ar face o paine si dca ar manca-o s-ar simti cel mai voinic dintre toti voinicii.Stana a zis ca daca ar lua-o pe ea i-ar tese o camasa cu care s-ar duce la razboi si daca ar trece prin apa nu s-ar uda , iar daca ar trece prin foc nu s-ar arde.
    Si Laptita zise ca daca ar  lua-o pe ea i-ar face doi feti cu stea in frunte cu care sa se mandreasca toata viata. Voinicii au auzit ce-au spus fetele. Unul a luat-o pe Ana altul pe Stana si feciorul de imparat pe Laptita.
    Primele doua fete si-au indeplinit promisiunile repede, iar Laptita si-a indeplinit promisiunea mai tarziu.Mama vitrega a feciorului de imparat care avea si ea o fata pe care ar fi vrut sa o vada imparateasa, a facut tot posibilul sa-l indeparteze pe feciorul de imparat cand i s-au nascut gemenii.Ea a pus in locul gemenilor doi catelusi , iar pe gemeni i-a dus in gradina la fereastra imparatului.Imparatul s-a suparat si s-a insurat a doua oara .
    Pentru ca cei doi copii erau deosebiti au facut tot ce se putea sa-l avertizeze pe imparat ca traiesc. Dar mama vitrega a reusit sa-i opreasca .Intr-o zi insa un pescar a reusit sa-i salveze pe copii. Dupa trei zile au cerut sa mearga la palat la imparat unde au reusit sa treaca de garzile acestuia si i-au cantat imparatului povestea vietii lor.
    Asa, dreptatea a triumfat , Laptita a devenit din nou sotia imparatului si au trait fericiti impreuna cu cei doi copii ai lor.

4 comentarii: