duminică, 3 ianuarie 2010

Povesti: Batrana din padure

   A fost odata o fata care se pierduse printr-o padure  si incerca sa gaseasca  drumul spre casa.Obosita, ea se aseza langa un copac si deodata in fata ei aparu un porumbel. Acel porumbel isi dadu seama ca era epuizata si  ii oferi o cheita de aur  si ii zise sa se duca  sa deschida o usa imediat ce vede  prima casa in calea ei. Fetita asculta de sfatul porumbelului si facu intocmai.
   Imediat ce a ajuns fata gasi un castron cu ciorba calda , biscuiti crocanti si o cana cu lapte cald. Dupa ce manca, fetitei i se facu somn. Ea gasi un pat, dar ea se intreba cum sa doarma in el pentru ca ii era frig. 
   Porumbelul, ca prin minune aparu din nou. Porumbelul ii zise sa se duca la a doua casuta sis a deschida usa cu aceeasi cheie. Fata se duse si acolo gasi un pat calduros si moale.
   Fetita se trezi iar porumbelul aparu din nou. Ii zise sa se duca la a treia portita. Acolo gasi niste haine cum nu mai vazu nimeni niciodata. Dupa ce le imbraca porumbelul aparu pentru ultima data.
   Porumbelul ii zise sa se duca la o cabana unde traia o vrajitoare si sa ia o cheita de fier , pentru a-i multumi. Fetita se duse fara sa bata la usa. Fata zari un scaun pe care era o groaza de aur, dar pic de cheita de aur nu era. Fata mai vazu o colivie in care era pus un porumbel iar in ciocul lui era cheita de fier. Fetita smulse cheia din ciocul pasarii si pleca.
   Fata, franta de oboseala se aseza langa un copac. Radacinile copacului se transformasera in picioare, ramurile in maini si intreg copacul intr-un print. Printul ii povesti ce se intamplase cu el si plini de fericire s-au dus la castel sa sarbatoreasca nunta lor.
   Si uite asa au trait fericiti pana  la adanci batraneti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu